sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Käpypitskukkarokassi

 

Kukkarokassi Teiko Fujiton käpyilyohjeella.



Nyt meillekin tuli kesä ja helle. Toukokuussa vähempikin lämpö vielä riittäisi, mutta pitkän viileän jakson jälkeen ei voi valittaa. Viime yönä satoikin sopivasti, joten luonto ja kasvit ottavat nyt lämpimässä ja kosteassa kasvupyrähdyksen. Ennen sanottiin, että hallanvaara on ohi 10.6. toivottavasti ei kuitenkaan mitään takatalvea ole odotettavissa.

Kehyskassi


Ompelin kukkarokassin kehykseen. Kehys oli leveä ja olisi tarvinnut vähän väljemmän kukkaron. Ompelin kuitenkin kassin kokoon tällä pitsillä. Eihän tämä ole arkikäyttöön tarkoitettu, kassiin mahtuu kuitenkin reilusti puhelin tai kaksi ja lisäksi vielä hyödyllisiä pikkutavaroita, joita juhlakassissa on tarve pitää mukana. Kukkaron koko on n 17x17 cm.

Siemenhelmet muodostavat omaa kuviota samalla kun korostavat pitsikuviota. Ohjekuvio on hyvin onnistunut ja mietin, voisiko tätä käyttää jossain muuallakin.

Viimeistely


Olen miettinyt jonkunlaista kädensijaa, joka  nyt vielä puuttuu. Ehkä yritän löytää sopivan ketjun tai sitten punon vihreästä langasta, jota jäi juuri sen verran tähteeksi. Jotenkin asia on ratkaistava, kahvan tämä kassi tarvitsee eikä paikallisissa kaupoissa ole tullut vastaan sopivaa, joten täytyy tilata tai tehdä itse.


4 kommenttia:

  1. Wow, it’s gorgeous! Well done. Yes, I love how the beads emphasise the pattern.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, I'm glad you like it. I like it too and will take it with me to the 19th century event.

      Poista
  2. Wow, absolutely gorgeous!!! Everything has combined together beautifully. Personally I feel a fine gold chain would make a better handle than a green tatted one.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. I also hope to find a chain.

      Poista