sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Villaenkeli
JouluenkeliEilen satoi räntää. Maa on valkoinen, Olisipa mukavaa, jos saataisiin valkea joulu. Vielä siitä ei ole takeita, mutta toivoa aina voi. Siivosin eilen tavallista paremmin, ajattelin, että joulusiivo tuli tehtyä. En ole yleensä tehnyt jouluksi tavallista tarkempaa siivousta, mutta tällä kerralla innostuin järjestelemään esineitä uudestaan ja heitin jopa jotakin pois.

Joulun alla innostuin tekemään villalankaenkelin; mekko ja kädet ovat kainuunharmasta, Siivet valkoista suomenlammasta ja hiukset verihelttaseitikillä värjättyä suomenlampaan lankaa. Löysin laatikon pohjalta muutaman sydänriipuksen, valitsin tähän vihreän. Pää on suurin puuhelmi, minkä kotoa löysin. Pituutta enkelille tuli 15 cm.

Jotta mekosta tuli runsaampi, niin käytin langan kaksinkertaisena. Siitä huolimatta ohut ruusupuinen neula oli liian paksu. Helman lankalenkit ovat pitkiä nirkkoja, jotka on tehty kauluksen renkaaseen. Käytin samaa neulaa myös käsissä, valitettavasti. Enkelistä olisi tullut sirompi ja kauluksesta pienempi ohuemmalla neulalla. Siivet teinkin jo sukkulalla, jotta lopputulos olisi varmasti napakampi. Mallin löysin kirjasta; The Complete Book of Jiffy Needle Tatting By Selma and Ed Morin.

Ripustuslenkiksi on nostettu yksi helman nirkko. Pelkään pahoin, että villalankainen ripustinlenkki ei ole vahva. Ripustuslenkki olisi parempi tehdä kovemmasta ja kestävämmästä langasta. Kokeilen nyt tätä, jos en ripusta teräväkulmaiseen naulaan niin ehkäpä lanka kestää pidempään. Villassa on omat haasteensa
Otin kuvan vielä takaa päin, jotta siivistä saa paremman käsityksen.Enkelin siivet


hiukset lukitsin paikalleen metallisella korutarvikkeella, josta villalankalenkki meni juuri ja juuri läpi. Lopputulos näyttää siltä, kuin olisi hiussolki pitämässä kampausta kunnossa. Laitoin vielä solmun ripustuslenkkiin, vaikka napakka koru olisi varmaan pitänyt enkelin kasassa ilman solmuakin.  Hiukset on oma lisäys; kirjan mallissa ei ollut hiuksia, oli vain maalattu puinen pää. Villasiipien keskellä pelkkä helmi päänä näytti niin pieneltä, etten sitä maalaillut vaan laitoin hiukset.


Hiussolki

4 kommenttia:

 1. Wow very beautiful and love the look of the fibers this makes the angel so very gentle to look at!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, the woolen angel is suitable for traditional Christmas decoration.

   Poista
 2. Thank you, winter is the time for woolen yarns.

  VastaaPoista