perjantai 13. toukokuuta 2016

Spinning Wheel

Spinning Wheel, glass mat

Kun puolisoni osti minulle viime vuonna Mary Koniorin kirjan, Tatting with Visual Patterns, niin katselin kirjasta ensimmäisenä mallia Spinning wheel, glass matt ja ajattelin tehdä sen saman tien. Toisin kävi, aina tuli väliin jotakin muuta ja tuo malli jäi tekemättä. Nyt kun olen talven ja kevään ajan seurannut Dianen rukinpyörä viikossa urakkaa, niin päätin vihdoin tehdä itsekin yhden.

Työtä aloittaessani käsiini osui Lizbeth 40 173, (Purple Marble). Pelkäsin, että lopputuloksesta tulee liian kirjava ja sekava, joten valitsin toiseksi langaksi tumman violetin, jota minulla sattumalta oli varastossa. Tein ensimmäisen rukinpyöräni näin ja värit ryhmittyivätkin ihan mukavasti ja lisäsivät pyörään pyörimisliikkeen tuntua. Ensimmäinen pyörä oli kuitenkin tumma, koska tummaa violettia oli niin paljon. Kun ensimmäinen pyörä oli valmis, oli ohutta lankaa sukkulassa vielä toiseen rukinpyörään. Rohkaistuin tekemään sen kokonaan tuolla kirjavalla värillä 173, saadakseni lisää vaaleampia värejä. Toisesta tulikin sitten valoisampi. Värit ryhmittyvät joka tapauksessa melkein säännöllisesti ja minusta tämä jälkimmäinen on vähintään yhtä onnistunut kuin tuo ensimmäinenkin.

Tein pyöriä kaksi, sen isompaa urakkaa en ajatellut tällä kerralla kehittää. Rukinpyörien halkaisija on n. 10 cm, mikä sopisi todella hyvin lasinaluseksi. En kuitenkaan vielä kovettanut noita pyöriä mitenkään, joten voin käyttää niitä myöhemmin vaikka ommeltuna koristeena johonkin. Siirrän ne nyt odottamaan lopullista käyttöä.
Toukokuu on meidän perheessä aina niin kiireistä aikaa, että projektit eivät voi olla tämän suurempia. Perheen aikatauluissa on jatkuvasti poikkeuksia musiikkiopistojen kevätkonserttien ja musiikkiluokkien konserttien sekä muiden pienempien esiintymisien vuoksi. Sitten tulevat vielä luokkaretket, kevätjuhlat ja niihin varustautuminen. Aikataulujen muutosten takia pää on välillä vauhdista pyörällä kuin rukinpyörä. Käsityön aihe on siis sangen ajankohtainen.
Rukinpyörän vaaleampi versioToukokuisin terveisin,

MarjaJos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

4 kommenttia:

 1. Mary's spinning wheel, like Susan's Heart's Desire, looks good irrespective of the colour choices !!! Always :-)
  Don't let May spin your head too much - we love to see your handiwork ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinning wheel is a beautiful and classic pattern.

   Poista
 2. Kiitos paljon tästä blogitiedosta ja kommentistasi. Nyt en vain ole ehtinyt tätä harrastusta jatkaa.. mutta toivon mukaan joskus taas pääsen tähän kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos kokeilusta jäi positiivinen muistikuva.

   Poista