perjantai 13. maaliskuuta 2015

kirjanmerkkejäKävin kummitädillä kylässä ja tein viemiseksi hänelle kirjanmerkin keväisillä väreillä. Lankana tässä on virkkauslanka ja tällä kerralla valitsin sukkulan. Malli on sama jota käytin joulun alla äitini kirjanmerkeissä.

Äiti halusi antaa frivolite kirjanmerkkejä joululahjaksi ystävilleen. Koska lukumäärä oli suuri, niin valitsin yksinkertaisen mallin. Lankana virkkauslangat: Ancor Freccia ja Coats Aida.Mallin otin nyt ristikirjanmerkistä, jonka olen tehnyt vuosia sitten. Malli on todennäköisesti siitä vanhasta ruotsalaisesta kirjasta joka minulla oli lainassa kirjastosta 25 vuotta sitten, koska siihen aikaan tuon kirjanmerkin tein. Netistä löysin, että tuo malli löytyisi myös Lene Björnin kirjasta, ainakin kuva täällä on kovasti saman näköinen
 

2 kommenttia:

  1. Upeita töitä! Osaisinpa minäkintehdä, ristinmuotoisilla olisi nimitttäin minulla käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pidät töistäni. Oikeasti suosittelen kokeilemaan tekniikkaa. Frivolite/käpyily/tatting on tosi helppo, aluksi vain hidasta. Hyvin pitkälle pääsee kaksoissolmulla, joka on perussolmu. Jos paikkakunnalta ei löydy kurssia, voi opetella netissä videolta esim. https://www.youtube.com/watch?v=jHr173eqLwg näytetään tuo kaksoissolmu todella perusteellisesti.

      Poista