perjantai 10. elokuuta 2018

Pieni risti konfirmaatiopäivänä

Muistoksi ripillepääsystäVuodet vain katosivat. Tällä hetkellä tuntuu, etten muista niistä puoliakaan. Äsken meillä oli pien tyttö ja nyt järjestetään jo rippijuhlia. Joskus elämä tuntuu kiitävän liian nopeasti.

Löysin kaapin kätköistä mekon, jonka olen neulonut langantähteistä pienelle pianistille suurimmaksi osaksi musiikkiopiston aulan sohvalla.

Pikkupianistin mekko

Mekko oli yllättävän kovassa käytössä aikanaan. Nyt pieni pianisti on yli 173 cm pitkä, asuu meillä edelleen ja soittelee välillä pianoa, mutta mekkoa ei ole pitänyt vuosiin. Mekko herätti mukavia ajatuksia ja muiston suzuki-pianistin alkutaipaleesta. En henno sitä hävittää vieläkään, vaikka tuskin sitä kukaan koskaan enää käyttää.


Nyt järjestetään siis rippijuhlia sunnuntaiksi. Tein pienen ristin, jota ajattelin koruksi. Siihen rististä tuli mielestäni liian suuri, joten laitoin siihen langan ja aloin nimittää sitä kirjanmerkiksi. Ristin kokoon vaikutti nuo pienet kuparinväriset helmet, joita halusin ristiin kokeilla. Lopputulosta on aina vaikea ennakoida, ja vielä vaikeampi jos tekee jotain ilman valmista mallia ja ohjetta. Toivottavasti tuota voisi käyttää kirjanmerkkinä. En enää sunnuntaiksi muutakaan ehdi tehdä, joten tämän aion rippipäivänä tytölle antaa.

Otin valokuvan rististä ruutupaperin päällä, jolloin ristin koko hahmottuu paremmin.
Vielä tekniikasta mainitsen, että tuossa ristin uloimmissa renkaissa laitoin sisemmän langan kaksinkertaisena, jotta pitkä lenkki ei kierry liikaa ja lopputulos on siistimpi. En tiedä oliko tuosta apua. Nyt kuitenkin selvästi huomaa, että ulommat renkaat ovat paksumpia kuin ristin keskellä olevat pienemmät renkaat.


Risti ruutupaperilla2 kommenttia:

  1. I love your musical dress! I also have garments in my cupboard that I won’t wear again but don’t want to get rid of. The cross is a lovely confirmation gift. Yes, it’s hard to get designs perfect right away.

    VastaaPoista