lauantai 13. tammikuuta 2018

Jääpisara


Sateet hellittivät ja vaihtuivat talven pakkaseksi, joten tein lopulta jääpisaran minäkin. Olen viime aikoina ihaillut  Dianen , Ninettan ja monen muun jääpisaroita, Carollyn käytti persoonallisia helmiä ja Jane meni askeleen eteenpäin ja teki neliön muotoisena. Minä halusin aluksi jotain ihan perinteisemäpää ja hain ohjeen Elena lace mallistosta.

Etsin varastoistani sopivaa helmeä, mutta en löytäyt. Otin sitten tuon vähän epämääräisen muotoisen Swarovski helmen ja pieniä helmiä samaa väriä. Isossa helmessä muodon lisäksi myös paksuus vaihteli ja tämä epätasaisuus toi haastetta ja pientä epätasaisuutta lopputulokseen. Kaikesta huolimatta sain jääpisarani lopulta valmiiksi ja pysymään koossa. Pienet metallihelmet ovat oikeasti vähän kuparin sävyisiä, mutta kännykän kamera ei tätä halunnut näyttää kuvassa.

Kiinnitin taakse neulan, kuten ohjeessakin. Jos haluan tätä käyttää, niin kovetan vielä vähän, että pysyy varmasti tähden muotoisena eivätkä yksittäiset sakarat taipuile. Kiva pieni työ. Ohjeessa luki, että valmistus kestää neljä tuntia. En mitannut aikaa, mutta minusta neljä tuntia tuntuu aika paljolta. ja siihen nähden myyntihinta 13,92€ tuntuu suomalaisittain ajatellen aika pieneltä. Käsityön hintaa on vaikea määritellä. Minä en kyllä tätäkään tuohon hintaan myisi, tosin tässä minun työssäni kristalleille tulee jo hintaa melkoisesti.


Marja

4 kommenttia:

 1. This is very beautiful and looks like a diamond inside I love it💜💎💜I wonder what size thread you use? Thank you for reference to 😄

  VastaaPoista
 2. Yes, it’s difficult to price handwork. This is really pretty, especially with the crystal. I made a similar one with 12 points.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, that crystal shape was really challenging. I am glad that you like it.

   Poista