perjantai 1. syyskuuta 2017

Roosanauhoja ja prinsessapitsi

Roosanauhoja  ja pitsi
Vaikka en ole urheillut, niin onnistuin kehittämään hermopinteen jalkaterään, joka nyt tuntuu ajoittain hyvin ikävältä. Liikkumista se  ajoittain hidastaa. Syksyn viileys lisää kaikenlaisia kolotuksia ja särkyjä, mutta minä taisin saada tämän vaivan huolimattomuuttani ja huonolla työergonomialla. Pohjalliset on tilattu, jumppaamista opeteltu ja villasukat kaivettu esiin. Varmaan vaiva näillä keinoin helpottaa. Pitsiäkin ehdin tämän terveydenhuoltopalveluissa jonottamisen lisäksi tehdä vähän tälläkin viikolla.

Käpypitsiyhdistyksen jäsenkirjeessä oli ohjeet roosanauhaan ja prinsessapitsiin. Yhdistys päätti osallistua roosanauhakeräykseen tanskalaisen yhdistyksen mallin mukaisesti. Idean ja ohjeet roosanauhoihin toi Risto Lindholm, joka on mukana myös tanskalaisen yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksen jäsenet tekevät siis pitsinauhoja, joita myydään n. 10 € hinnalla ja tuotto toimitetaan keräykseen yhdistyksen kautta keskitetysti. Haasteena tässä on sopivan paksuisen ja vaaleanpunaisen langan löytäminen. Malli on helppo ja nopea tehdä, jos lanka vain löytyy.

Toinen ohje oli Satu Ruokamolta peräisin oleva prinsessojen pitsi. Tästä olisi ollut myös reunapitsiohje, mutta tein tuon pyöreän vaihtoehdon. Pitsin väri ei tällä kerralla ole kovin prinsessamainen, koska käytin tuota vanhaa ohutta puuvillalankaa pois sukkulasta. Muutama pitsiohje vuodessa kuuluu yhdistyksen jäsenetuihin, joten suosittelen jäsenyyttä. Jäseneksi voi liittyä yhdistyksen sivuilla .

Prinsessapitsi

3 kommenttia: