perjantai 5. tammikuuta 2018

Sadepisaraliina

Liina lampun valossa

Otin kuvan sisällä tummalla taustalla lampunvalossa ja liina erottuu hyvin. Mutta harmittaa, kun langan väri häviää sisällä otetuissa kuvissa. Nyt talvella valoisa aika on vielä niin lyhyt, että työpäivän ohella ei oikein ehdi kuvaamaan valoisan päivän aikaan. Alla on toinen kuva otettu luonnonvalossa lasipöydällä, eikä väriä tarvitse arvailla. (lankakerässä luki, että vedenvihreä)

On mennyt niin pitkä tovi lumihiutaleiden kanssa, että halusin välillä tehdä muita kuvioita. Olen ihaillut tätä Erika Tashiron Sadepisarakuviota ja nyt sain sen tehtyä. 
Mallihan on ajankohtainen, sillä sadepisaroita on viime aikoina riittänyt. Talvikelit ovat poikkeuksellisen liukkaat, kun vuorotellen sataa vettä ja pakastaa. Ei siis ihme, että sadepisarat tulevat myös pitseihin. Viime vuonna näihin aikoihin oli 18 astetta pakkasta, tänään oli kai aste, ennekuin päiväksi lämpeni taas. Tämä pohjoinen ilmasto on vähän liian vaihteleva ja ennakoimaton 

Vedenvihreä on yksi suosikkiväreistäni. Sillä saa tehtyä hillittyjä kauniita pitsejä, mutta vesipisaraan se ei ole paras väri. Tulin juuri ajatelleeksi, että vesipisarasta heijastuu kaikki spektrin värit, joten langan valinta oli täysin väärä. Toivottavasti joskus tulee vastaan sateenkaarilanka, josta saa värikkäämpiä vesipisaroita.


Liina luonnonvalossa
Marja

8 kommenttia:

 1. Lovely! I like the aqua colour but I look forward to a rainbow version too. Here we are very dry and in need of raindrops.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! If I could, I would send my rain to you.

   Poista
 2. Jännä esimerkki taas kerran siitä, miten ympäristö vaikuttaa väreihin. Upea liina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väl!illä tosiaan tuntuu, että värit saa kuvattua oikein vain luonnonvalossa, jota on riittävästi seuraavan kerran keväällä. Huomasin, että sinulla on värihaaste menossa, joten värien kuvaaminen on sinullakin haasteena. Odotellaan aurinkoista kevättä

   Poista
 3. I love your work and this color, thankyou for posting the pattern 🦋😍🦋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the comment. Erika Tashiro's pattern is really beautiful.

   Poista
 4. This pattern is on my to-tat list as well. Erika's patterns are so enticing and elegant.
  You've done a wonderful job !!!
  Loved your angel in earlier post, too.

  VastaaPoista