lauantai 12. joulukuuta 2015

Huovutettu laukkuMarraskuussa ostin Lampurin tupa myymälästä Pirtin kehräämön ruskeaa luonnonväristä hahtuvalankaa. Viime kesänä vierailin Eestissä Saarenmaalla pienessä Kehräämössä josta ostin muutaman vyyhdin villalankaa. Langat on värjätty kasviväreillä. Vaalean keltainen vyyhti on kuulemma epäonnistunut punajuuri ja vihreän langan väri on nokkonen. Näitä Sõrve villaveskin   lankoja käytin yhdessä Pirtinkehräämön hahtuvalangan kanssa.
Luonnon väriset lankavyyhdit

Huovutin laukun hahtuvalangasta. Tein ensin hihnan ja sitten lopun vyyhdin neuloin laukuksi pyöröpuikoilla. Mitään sen kummempaa ohjetta minulla ei ollut. Huovutin pesukoneessa. Huovasta tuli melko paksu ja ajattelinkin ostaa jatkoa varten paksummat puikot, ettei neuleesta tule liian tiukkaa.
Ennen huovutusta (en huomannut mitata)


Huovutuksen jälkeen: leveys 25cm ja korkeus 20cm.


Värillisillä langoilla tein frivoliteettiosuuden tähän työhön. vaalean keltaisia kukkia sammaleenvihreillä lehdillä. Keskimmäinen kukka sulkee laukun afrikkalaisen kierrätyslasihelmen toimiessa nappina.
Laukun pitsikukat


Ompelin vielä laukkuun vuorin kaapista löytyneestä puuvillakankaan tilkusta. Laukusta tuli sievä ja mietin jo missä sitä käyttäisin kun 9 vuotias tyttäreni ilmoitti että hänellä olisi käyttöä laukulle. Aika näyttää kenen laukku on. Minun kyllä tekisi mieli tehdä toinen, vähän suurempi…. heti kun sopivaa lankaa tulee vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti