sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Äitienpäivän kuvio




Keväinen kuvio


Vuokkoja

Äitienpäivän aikaan kevätkukat olisivat luonnollinen valinta käsityön teemaksi, mutta valitsin toisin. Jo vuosikaudet meillä on ollut tapana lasten kanssa noukkia mummille valkovuokkoja äitienpäiväksi. Niin tehtiin tänäkin vuonna. Vaikka ei käyty mummolassa sisällä, niin vietiin mummille kukat ja juotiin kahvit pihalla noudattaen yli kahden metrin turvaetäisyyttä. 

Mummin pihalla kasvaa sinivuokkoja kukkapenkissä ja keltavuokkoja kuusen alla sekä tontin kulmassa muutama valkovuokko, joiden toivotaan leviävän. Valkovuokot kestävät kuljetusta ja niitä kasvaa äitienpäivän aikaan runsaasti metsissä, joten valkovuokko on helppo äitienpäiväkukka. 

Sinivuokkoa on meilläpäin melko vähän, joten sitä ei tee mieli luonnosta kerätä, vaikka se ei enää ole kokonaan rauhoitettu ja maljakkoon kerääminen olisi sallittua. Lisäksi sinivuokko lakastuu valkovuokkoa nopeammin maljakossa, joten sitä on parempi ihailla kukkapenkissä.

Kuvio

Valitsin   Kukutailin   mielenkiintoisen kuvion, jota halusin kokeilla.  Päätin tehdä oman versioni äitienpäivän teeman väreissä; valkovuokoista valkoista, sinivuokoista sinistä. Keltavuokkojen keltaisen vaihdoin kultaisen sävyyn ajatellen, että juhlapäivän kunniaksi kultareuna on paikallaan.


Kevään vuokot pihalla ja metsässä


Aloitin valkoisella ja tein sillä kaksi ensimmäistä kerrosta. Kahden kerroksen jälkeen olisin ollut valmis lopettamaan, koska minulla oli jo silloin käsissäni kaunis koru. Erityisesti kultalangalla toteutettuna ja kovetettuna tämä olisi ollut todella kaunis nauhakoru ja sopiva mihin tahansa asuun kaulakoruna tai rintaneulana. Päätin kuitenkin jatkaa kuvion loppuun.


kaksi ensimmäistä kerrosta


lanka ja koko

Olen huomannut kuvion suosituksi ja ihaillut eri värivalintoja instagramissa viime päivinä. Oman versioni tein Lizbeth 40 langalla, jolloin kuvion halkaisijaksi tuli 5 cm. Olisin halunnut heti jatkaa samalla kuviolla värikokeiluita, mutta aika meni taas kangasmaskien ompeluun. 


5 kommenttia: