perjantai 10. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän sydämiä

Simpukankuoria ja pitsiä

Ystävänpäivän lähestyessä valitsin teemaksi sydämet. Ystävällisiä, lämpimiä sydämiä on hyvä muistaa edes kerran vuodessa, etenkin jos muistaminen lämmittää sydämiä entisestään. Ystävänpäivää on paljon arvosteltu suomalaiseen kulttuuriin kuulumattomana uutena juhlana, mutta  Wikipedian mukaan juhlan juuret ovatkin jo antiikin Roomassa. Juhlatapoja vain siirtyi kristilliseen Pyhän Valentinuksen päivään. Etelä-Euroopassa uskotaan lintujenkin valitsevan puolisonsa ystävänpäivänä, ajatus on herttainen.  Jos muualla maailmassa päivä onkin rakastavaisten päivä, niin meillä juhlimisen aiheeksi riittää ystävyys. On hienoa, että kaikki voivat osallistua juhlaan, vaikka rakkaus ei omalla kohdalla juuri nyt roihuaisikaan.

Olen ostanut joskus  pussillisen simpukankuorisydämiä. Lapseni otti kerran yhdet korvakoruihin, mutta muuten sydämet ovat hiljalleen siirtyneet laatikon peräosaan ja unohduksiin. Nyt kuitenkin nostin ne esille ystävänpäivän teeman mukaan.  Mietin, että helmi olisi sopinut simpukkateemaan. Halusin kuitenkin jatkaa pitseillä, enkä oikein saanut pitsejä ja helmiä sopimaan samaan työhön. 

Etsiskelin pikkusydänten ohjetta ja lopulta löysin sen täältä.

Solmumääriä pienensin jonkin verran ja jätin nirkot kokonaan pois. Näin kuvio tulee selvemmin esille noin pienessä työssä. Lankana sydämissä on Lizbeth 80, jota minulla oli pussissa kolme vaihtoehtoa; punainen, keltainen ja hyvin kirjava. Punainen kuuluu päivän teemaan, joten se oli varma valinta. En malttanut olla kokeilematta vähän keltaistakin.

Simpukankuorikorvakorut


Simpukoista piti valita samaa sävyä olevat parit ja jotenkin ne tuli lajiteltua. Lapseni ehdotti, että laittaisin pitsit eripuolille simpukoita. Noudatin vinkkiä, mutta jälkeenpäin en ole ollut ollenkaan varma olisiko kuitenkin ollut parempi laittaa molempiin vain tummalle puolelle. Enää ei voi vaihtaa, kun tuli jo liimattua pitsit paikalleen. Tein muuten viimevuonnakin ystävänpäiväsydämet japanilaisella ohjeella.

Hyvää Ystävänpäivää !

Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

8 kommenttia:

 1. Those are truly awesome earrings!!! So special!!! :)

  VastaaPoista
 2. I do love them all did you by the shells already in a heart shape? Or did you make them?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I bought them in a heart shape from the graft shop.

   Poista
 3. I'm not surprised that Valentine's Day has older roots than Christianity. Yes, good idea for us all to celebrate with little hearts!

  VastaaPoista