perjantai 17. helmikuuta 2017

Sininen korurasia

Korurasia

Koruja on kertynyt, joten ajattelin, että olisi korurasian vuoro. Ostin askartelukaupan alennusmyynnistä puisen korurasian. Lakkasin sitä hiukan himmeällä lakalla, jota kotivarastosta löytyi.

Jatkoin Mary Koniorin kirjan Tatting With Visual Pattern, ohjeella ”Onion Skins”. Tein näitä sipulinkuoria ensin rasian ympäri ja sitten täydentelin pienemmillä kuvioilla. Sinisen värin valinta oli enemmänkin sattumaa kuin huolellista suunnittelua. Parempiakin värivaihtoehtoja vaalealle puulle olisi varmaan löytynyt, mutta en käyttänyt aikaa asian miettimiseen.

Sipulinkuorikuvio

Kanteen laitoin koristeen, jossa toistui samantapainen kuvio kuin sipulinkuorinauhassa sivulla.  Kuvion ohje löytyy tästä linkistä.
Lisäksi lisäilin pieniä koristeita rasian kulmiin. Varastossa oli saranoiden kanssa samanvärisiä metallihelmiä, joita laitoin kulmakoristeisiin. Helmet olivat kylläkin niin pieniä, että hädin tuskin erottuvat kuvioista. Rasia oli ensimmäinen rasiakokeiluni. En ole ihan tyytyväinen noihin kulmakuvioihin, rasiasta tuli jotenkin rauhattoman näköinen. Nyt tekisin varmaan yhtenäisempää ja selkeämpää kuviopintaa ja valitsisin värinkin tarkemmin. Nyt lähdin liikkeelle sipulinkuorista, ehkä kannattasi suunnitella kokonaisuus loppuun asti ennen kuin aloittaa työn.

The "Onion" ring

Eihän tuohon paljon koruja mahdu, etenkään nyt kun laitoin pohjalle vielä sinisen huovan palan, jotta sisus sointuisi pitseihin. Mittakaavana on päivän teeman mukaan siniset korvakorut. Sain ne äitienpäivälahjaksi viime vuonna. Taiteilija oli silloin 9 vuotias. Ihmettelin kun tyttö kerran kysyi kahta sinistä kierrätyslasihelmeä.   Luulin, että niistä tulee korut jollekin kaverille ja sanoin vielä, että älä sitten liian halvalla myy näin arvokkaita helmiä. Äitienpäivänä sain kommentin takaisin ”äiti, menikö helmet liian halvalla?”. Olen käyttänyt näitä koruja hyvin ahkerasti äitienpäivästä asti. Tarkkasilmäiset lapset näkevät kyllä mikä äidin vaatteisiin ja tyyliin sopii J

Lahjakorut

Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

10 kommenttia: