perjantai 3. helmikuuta 2017

Posy - korusetti

Posy - kukkakimppu

Katselin pitsikirjojen riviä pöydän takana. Olen ostanut kirjoja, mutta kuitenkin tehnyt pitsejä vain muutamasta ohjeesta kirjaa kohti. Päätin ryhdistäytyä tässä ja otin käteeni Mary Koniorin kirjan Tatting with Visual Pattern, sieltä valitsin mallin Posy.

Sukkulassa oli valmiina violetti-valkoinen lanka (nro 40). Jonka valitsin työhön. Tein mallin mukaan kuvion, jonka halkaisijaksi tuli 4 cm.  Tässä mallissa työn taakse jää lankajuokusuja näkyviin. Nyt sidoin niitä vähän yhdellä solmulla piiloon, lisäksi kirjava lanka häivyttää niitä näkyvistä. Mielestäni lopputulos oli niin onnistunut, että sitä voi käyttää riipuksena. Sukkulan tyhjennyslangasta tein vielä korvakorut samaan settiin.

Kuvio nurjalta puolelta
Sitten kävin varmaan läpi koko helmivarastoni, ennekuin valitsin koruihin nuo tummat Swarovski-kristallihelmet. Olen ostanut kristallihelmiä silloin tällöin, mutta en ole niitä pitseissä aiemmin käyttänyt. Värikkäitä vaihtoehtojakin olisi ollut, mutta halusin tuon violetinsävyisen helmen, johon varastoni helmistä parhaiten sopivat mustat kristallit. Tähän riipukseen sopisi silkkinauha, jota minulla ei valitettavasti nyt ole, mutta ehkä seuraavalla kauppareissulla ostan.

Huomasin, kuvitelleeni mallien vähäisen käytön. Laskin tästä kirjasta aiemmin tehdyt työt ja löysin niitä peräti viisi. Näin sitä on itsellä välillä aivan kuvitelmaan perustuva käsitys asiasta. Aiemmat työt tästä kirjasta ovat spinning wheel, Large cross, black magic, small cross ja Briar fragment


Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

4 kommenttia:

  1. Just beautiful love the colors and bead 💟🌹💟

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Mary Konior's patterns are always beautiful.

      Poista