lauantai 25. helmikuuta 2017

Kirjanmerkkejä

Lohenpunaista ja merenvihreää


Lankakorissa on jo kauan pyörinyt kaksi kerää, joille ei ole löytynyt mitään käyttöä, Lizbeth 20 värit 628 lohenpunainen ja 688 merenvihreä. Ajattelin värien sopivan jotenkuten yhteen ja tein niistä muutaman kirjanmerkin. Kun katselen kirjanmerkkejä, niin en kyllä ymmärrä, miksi olen vierastanut noita värejä.

Kukkakirjanmerkin ohje tarttui mukaan Käpypitsiyhdistyksen tapaamisesta. Risto Lindholm oli suomentanut ohjeen ja jakoi sitä tilaisuudessa. Luultavasti ohje löytyy netistäkin, mutta en nyt sitä hakenut, kun tein tuon Riston ohjeen mukaan.

Spiraalivärisen kirjanmerkin ohjeen löysin täältä. Se löytyy myös kirjasta; Tatting Doilies & Edgings, Rita Weiss. Ohje kirjan sivulla 23.

Tuo pyöreää kirjanmerkki tuli sukkulantyhjennyslangasta ja ohje löytyy täältä, muistaakseni kohdasta Kirjanmerkki numero 1.

Kun kirjanmerkit olivat valmiita, värit vaikuttivat lopulta ihan hienosti sopivan samaan työhön. Ihmettelen, miksi olen ollut niin arka noiden värien suhteen.Viime viikolla ajellessani maakunnassa olen saanut ihailla lumipuita ja iltaruskoja. Välillä tekee mieli ajella hyvin hiljaa ja vain ihailla talvimaisemia. Kevättä kohti mennään, mutta talvi pitää vielä tiukasti otteessaan. Alla pari otosta matkan varrelta.


mutka tiessä


liekehtivä iltataivasMarja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!


4 kommenttia: