perjantai 6. tammikuuta 2017

Vihreät kukkakorvakorut

Pieniä perhosia

Kylmät ilmavirtaukset Siperiasta saapuivat meille alkuviikosta ja jäähdyttivät ilman -25°C :en. Olen joutunut olemaan tällä viikolla ulkona tavallista enemmän. Pitkän leudon sään jälkeen tuollainen kylmyys yhdessä pohjoistuulen kanssa tuntuvat jäädyttävän koko kehon, aivoja myöten. Jouduinkin toissapäivänä 3,5 tunnin ulkoilun jälkeen lämmittämään saunan saadakseni varpaat ja sormet sulatettua ja kokonaisvaltaisen vilutuksen pois. Talveen totuttelu tuntuu joka vuosi yhtä työläältä, ehkä tarvitsisin pidempiä kylmiä jaksoja, että oikeasti tottuisin. Hyvä kuitenkin, että saatiin vähän lisää lunta ja maa on taas valkoisempi ja maisema valoisampi kuin ennen pakkasia.

Uuden vuoden alussa uusien ajatusten saaminen edellyttää sukkuloiden tyhjentämistä viimevuotisista langoista. Ryhdyinkin toimeen ensimmäisestä käteen osuneesta sukkulasta, jonka onnistuin tyhjentämään.

Ensimmäinen sukkula piti sisällään yllätyksen. Luulin, että sukkulassa on vihreää lankaa ja tein siitä kukkia. Ajattelin tehdä niistä jotain kaunista värikkäiden helmien kanssa, mutta toisin kävi. Muutaman kukan jälkeen huomasin, että vihreää lankaa on vain pinnalla. Vihreän alta löytyi värikkäämpi kirjava lanka. Tein langasta ensin pari pikkukukkaa ja lopusta perhosia. Perhoset langantähteistä oli muuten hyvä vinkki Lindholmin Ristolta käpypitsitapaamisessa. Perhonen voi olla pikkulahja (näiden perhosten siipiväli on vain 1,5 cm eli lahjaksikin melko pieniä). Värikkäitä perhosia voisin kuvitella käyttäväni myöhemmin vaikkapa korteissa. Talletan perhoset minigrip-pussiin ja myöhemmin päätän, mitä niille tapahtuu. Perhosten ohje on Jennifer Williamsin ja löytyy Ring of Tatters – yhdistyksen sivulta


Vähäiset vihreät kukat kokosin koruiksi, joita tuskin koskaan tulen käyttämään. Voimakas vihreä ei ole minun värini ollenkaan. Jätän taas korut näkyville ja katson kelpaavatko lapsille. Vähän erikoiset niistä tuli, mutta onhan siinä tuo tyttömäisen värinen pikkukukka, jos johonkin asuun jollekin sopisi.


Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Absolutely beautiful I love it when tatting is mix with beads and pearls and these earrings are gorgeous!

    VastaaPoista
  2. I am glad you like.It is good to get rid of the old year yarns

    VastaaPoista