perjantai 21. lokakuuta 2016

Ruskaliina

Syksyn mausteet


Olen jollain lailla aina ollut syksyihminen ja nauttinut ruskasta. Tänä vuonna punaista on ollut luonnossa hyvin vähän, mutta kelta-oranssi ruska on paikon ollut hyvin kaunis. Halusin herkutella vielä ruskan väreillä ja tein ovaalinmuotoisen pikkuliinan, jonka ohje löytyy Iris Niebachin kirjasta Tatted Doilies.  Liinan lanka on Lizbeth 40, värit Autumn Spise ja Falling Leaves.

Syksyllä ruskan innoittamana otin mallia lehtikasasta ja sekoittin kaksi erilaista kirjavaa lankaa keskenään. Lopulta värit asettuivat liinaan yllättävän selkeästi ja kuvio keskellä hahmottui kirkkaampana, kuitenkin molemmissa kerissä esiintyvä sama punainen väri kokosi liinan yhtenäiseksi ja häivytti lankojen rajaa. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Syksy tuntuu joka vuosi olevan kiireistä aikaa sekä minulle että perheelleni. Viikko sitten lauantaina vietin päivää pääkaupunkiseudulla, kun lapseni kävi soittamassa Lauttasaaren musiikkiopistolla nokkahuiluseuran katselmuksessa. Sitten tuli heti tiistaina meidän oman Suzuki-yhdistyksen kaksi juhlakonserttia. Kaikki konsertit tarkoittavat lisäharjoituksia ja minulle lasten kuljetuksia ja kotiharjoituksista huolehtimista. Se on ihan kivaa muuten, mutta pitsin tekemiselle ei oikein jää aikaa. Olenkin tehnyt viime aikoina vähän pienempiä pitsejä. Toivon, että talveksi meno rauhoittuu ja saan taas enemmän aikaan sukkuloinnille.


Syksyisen lehtikasan värejä
Marja


Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

4 kommenttia:

  1. This is lovely I have one of her books and love it. I also have those colors too love your doily very nice💟🌹💟🌹💟

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Pattern is good for fall colors.

      Poista