perjantai 1. huhtikuuta 2016

Villakukkia käpypitsipäivänä

VillakukkiaTänään vietetään kansainvälistä  käpypitsipäivää.   En silti tehnyt perinteistä pitsiä, vaan esittelen tänään villakokeilujani.

Kevät etenee vauhdilla, mutta kukkia ei vielä ole meillä vielä lumen lomasta noussut. Vasta pari vihreää pientä heinää on ilmestynyt aurinkoiselle seinustalle. Tein kevätkukkia odotellessani omat kukkani villan ja puuvillan yhdistelmällä. 

Minulla oli oranssia Lizbeth 20 lankaa ja katselin sen sävyn olevan lähellä tuota veriseitikillä värjättyä lankaa. Kokeilin niitä yhteen jolloin syntyi kukkia. Veriseitikki kukka oli kyllä kaunis, mutta halusin valkoista piristykseksi ja tein puolet kukista valkoisella villalangalla. Pitkään mietittyäni kiinnitin kukat hiuspantaan. Se oli helppo ratkaisu näin aluksi. Kukat ovat keväisen pirteitä luultavasti tulen käyttämään niitä muuallakin. Muotoilin kukat itse, joten ohjetta ei ole.  Kukka kuitenkin on perin yksinkertainen, jokaisessa terälehdessä on puuvillalangalla 20+20 kaksoissolmua ja villalankalenkki.

Kun kukat oli kiinnitetty reiälliseen pantaan, niin sitten kokeilujen kautta tein tuon vihreän päälisen pantaan. Kun on kyseessä villalanka, niin yritin taas aluksi liian monimutkaisia nauhoja. Lopputuloksena on yksinkertainen nauha kaksoissolmuja pannan päästä toiseen ja kukkien välillä pitkiä lankalenkkejä koristeeksi. Hiuksiaan kuvaan lainasi 14 – vuotias tyttäreni. 9 – vuotias pikkusisko totesi, että tuon kehtaisi laittaa kouluunkin. Miten kohtelias lapsi!

Veriseitikillä värjättyä lankaa käytin viimeksi huopalaukkuun ja vihreä villalanka on nokkosella värjätty, olen ostanut sen viime kesänä Saarenmaalta. Villalangat tuottajilta ostettuna on vähän haasteellisempi löytää ja maksavat vähän enemmän kuin perussukkalangat. Kuitenkin frivolite – pitsitöissä  nämä langat ovat todella riittoisia ja niiden värimaailma on ainutlaatuinen.  Alun perin ajattelin pysyä luonnon värisissä, kokonaan värjäämättömissä villalangoissa, mutta kasvivärjätyt langat tulivat vähän vahingossa mukaan ja niitä toivon löytäväni jatkossa vielä lisää. 

Lähikuvaa kukkasistaIloista käpypitsipäivää!


Marja


Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!
 
 

4 kommenttia:

  1. Excellent idea & so well executed !!! I'm going to borrow your idea to tat up flowers, too. Now I don't need organza ribbons.
    Hope you enjoyed the International tatting Day :-)

    VastaaPoista
  2. Very pretty and great idea to use the yarn!

    VastaaPoista