tiistai 3. helmikuuta 2015

Frivoliteetti ja minä 
Olen harrastelijakäsityöläinen Kouvolasta. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme tytärtä.  Käsityö on minulle tapa rentoutua ja irrottautua arjen kiireestä.

Olen tehnyt käsitöitä aina. Ensimmäisen ammattinikin hankin kotiteollisuuskoulusta kankaankudontalinjalta. Tosin työskentelin alalla vain vuoden verran. Sitten uteliaisuus ajoi kokeilemaan muita aloja. Käsityö pysyi kuitenkin harrastuksena.
tatting
 

Frivoliteetti

Mummoni oli nuorena Karjalassa tutustunut tekniikkaan ja hankkinut itselleen yhden sukkulan. Mummo teki pieniä liinoja sukkulallaan. Toinen mummoni ihaili frivoliteettipitsiä. Hänen mielestään ”se on kauneinta mitä nainen voi käsillään tehdä”. Tämän siis opin jo lapsena.

 Myöhemmin hankin itselleni muutaman sukkulan ja tein pitsejä. Mallit otin pääasiassa vanhasta Burdan frivoite- liitteestä ja kirjastosta lainaamastani kirjasta, muistaakseni nimi oli Frivoliteter. Omia malleja tein vain muutamia. Mallit olivat klassisia liinoja, kauluksia ja kirjanmerkkejä mahdollisimman ohuista langoista. Frivoliteetti hitaana työtapana jäi sivuun ja neulominen voitti käsityöharrastuksena vuosiksi. Nyt kuitenkin n 25 vuoden jälkeen kaivoin vanhat välineet esille ja päätin elvyttää vanhan harrastukseni. Kuvissa joitain vanhoja pitsejäni. Keltainen kirjanmerkki on 12 cm pitkä ja alla olevan liinan halkaisija on 23cm

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti